Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

K nám do Kolbenky berem i nevyučené, a to jsou většinou lidé reagující jen na teplo a na světlo, na jednoduchou manuální práci to stačí, a po několika týdnech pochopí jak dávat věc z bodu A do bodu B, ale u řidiče bych fakt předpokládal alespoň to vyučení, aby bez problému uměl číst a psát, znal to co je po něm požadováno a udělal psychotesty:-).

0 0
možnosti
LJ

MHD je ztrátová, na vyšší mzdy se tedy musejí někde ušetřit peníze.

Vezměme to z druhé strany: U nás chybí asi 180 tisíc pracovních sil. Každý rok odchází do důchodu více lidí, než přichází ze škol To je známá věc, obyvatelstvo stárne a bude to rok od roku horší. Vláda tomu nerozumí, zvýšila za poslední období počet úředníků o 40 tisíc. Od ní řešení nelze očekávat. Počet nepřizpůsobivého obyvatelstva žijícího z podpor narůstá. Někde ty lidé budou chybět vždycky. A každý rok jich bude chybět více. Trochu by mohli pomoci imigranti. Bude to však drahá pomoc.

0 0
možnosti
Foto

A proč přesně je MHD ztrátová? Z jedné strany se tam sypou peníze daňových poplatníků a z druhé strany ti stejní platí jízdné, jak je možné, že je to ztrátové? Že by to bylo tím, že prostě ztrátoví být můžou a libovolnou částku dokážou rozfrcat za hlouposti? Nebo se snaží a opravdu šetří a stejně nevystačí?

0 0
možnosti
JS

Pro nevěřící. Delam tu praci.vstavani v 3.30,denne krome vikendu..nekdy i vikend.autobus vymrzly.konec okolo19.00.prescasy placene.dovolena 20 dnu. Premie 0.mesicne cca 250, 280 hodin A to opravdu za 100 kc na hodinu.

1 0
možnosti
VH

Vy chcete říct, že máte ročně 850 až 1 100 přečasových hodin? Ač smíte mít jen cca 380 hodin? Že máte měsíčně 75 až 105 přesčasových hodin? Ač smíte mít jen 8 přesčasových hodin týdně? A to jen tehdy, pokud s tak vysokými přesčasy výslovně souhlasíte. Chcete tvrdit, že Váš zaměstnavatel takto drsně překračuje zákon? A nebojí se ani Inspekce práce, ani evidentní spoluviny při vážné dopravní nehodě?

Vy nemáte odbory? Pokud ano - co dělají?

Nebo Vám to vyhovuje? Pak si nestěžujte.

A malý dotaz: Vy tedy máte hrubý měsíční příjem 27 500 až 31 500 měsíčně?

0 0
možnosti
JM

J55a58n48a 22M28a35l50a

3. 1. 2018 10:59

Mimo Prahy byl až do loňského nařízení vlády o platech řidičů autobusů,plat kolem 62 Kč/h + příplatky dle Z.P.Došlo k hromadným výpovědím a stávkám řidičů.Poté byl nařízením vlády plat navýšen na 97 Kč/h + příplatky.Nastaly spekulace ze strany zadavetelů a provozovatelů kteří ve výběrových řízeních tlačily na podnákladové ceny a to téměř vždy na úkor řidičů.Co se týká přesčasových hodin : Zadavatelé a provozovatelé prostřednictvím různých Koridů,Idolů a podobných nových úřednických uskupeních nasátých na peníze z kapitol Doprava,začali sestavovat Turnusy tak aby co nejvíce hodin se nedalo započítat do fondu pracovní doby , konkrétně bezpečnostní přestávky a čekání mezi spoji.Takže v praxi jde řidič do práce ráno v 3:00 a končí v 19:30 ale dle zavadějícího rozkazu má výkon max 9 hodin,zbytek se nepočítá do fondu prac.doby.Dále hlouposti které tady šíří např.pan Macháček o vzdělání,tak řidič autobusu musí být minimálně vyučen,musí udělat Ř.P. poté náročné psychologické vyšetření,které se pravidelně opakuje,obhájit tak zvané Profesní oprávnění a minimálně 2x do roka podstoupit školení v předepsané délce,takže celoživotní vzdělávání v profesní problematice (novely Zákona o dopravě,místní tarify,průkazy atd a pravidelně obhajovat Profesní způsobilost...Posuzovat práci řidiče pouze z pohledu prahy je skutečně zavádějící manipulace.Rv

3 1
možnosti
Foto

Děkuji pane Malo, pro Pražáky to bude objev Ameriky.

0 0
možnosti
VH

Sedmdesát hodin měsíčně přesčas? Už jste uporoznil Inspektorát práce? Víte, že ročně může zaměstnavatel nařídit maximálně 150 hodin přesčasů ročně? Více lze pouze po dohodě s e zaměstnancem - ovšem nejvíce 8 hodit týdně. To vychází na 32 až 35 hodin měsíčně (a necelých 370 hodin ročně). Pokud je to víc, obraťte se na inspektorát práce.

Můžete sdělit, který DP uvádí základní měsíční plat řidiče cca 17 tisíc? DP Prahy uvádí nástupní plat cca 35 tisíc, Kladno přes 30 tisíc. Kdo kecá?

1 0
možnosti
Foto

A23l94e79s 46U57r53b15a86n

3. 1. 2018 10:35

Jihlava je malé město.,Letos mají z DP odejít další řidiči do důchodu a nových lidí se moc nehrne a stávající řidiči, zejména mladší více a více koukají po jiné, lépe placené práci. Pro rok 2017 sice je v plánu asi 5% růst mezd, ale bohužel dlouhodobě nízká mzda nemůže konkurovat lepším nabídkám, není to samozřejmě jen mzda, ale i časově náročné směny, psychická zátěž a rostoucí provoz a sociální podmínky zamrzli v minulém režimu. Rozvoj MHD v Jihlavě je tak díky těmto faktorům omezen, ač by některé spoje potřebovaly posílit a další zavést do nových částí města, které se rozvíjí. Aby alespoň DP udržel stávající zaměstnance a nalákal další, muselo by na mzdy řidičů jít pro rok 2018 ještě navíc 2,5 milionů korun. Průměrná mzda řidiče sice dosahuje cca 29 tisíc korun, ale je to díky velké přesčasové práci, kdy řidič udělá za měsíc i 70 hodin navíc. Nejen, že tak rychle vyčerpá roční limit přesčasové práce. Taková je realita.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že ten text je spíše manipulativní. Mezi má minulá zaměstnání patří i cca 5 let s autobusem MHD po Praze a tak toto prostředí trochu znám a proto váš text tak úplně neberu.

2 0
možnosti
Foto

A23l27e27s 69U26r82b43a43n

3. 1. 2018 9:19

Která část je manipulativní? Děkuji :-)

0 0
možnosti
FD

Za 100.- na hodinu vám nevěřím.

1 0
možnosti
Foto

A21l53e15s 96U39r41b84a68n

3. 1. 2018 9:18

František Dvořák: Příspěvek je napsán z rozhovoru s řidičem MHD v Jihlavě. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 698x
Jsem vystudovaný andragog a sociální pracovník se zájmem o dění ve městě Jihlava. Člen politické strany ČSSD a jeden ze zakladatelů původní workoutové skupiny Better way Jihlava. Držitel Ceny Rady města Jihlava za rok 2016. Zajímám se hlavně o sociální problémy seniorů, sociální věci a bezpečnost.

 

Seznam rubrik